Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašizolācija būs jāievēro arī pēc atgriešanās no Norvēģijas, Ungārijas un Sanmarīno

Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam Eiropā, no sestdienas, 5.septembra, 14 dienu pašizolācija būs jāievēro arī pēc atgriešanās no Norvēģijas, Ungārijas un Sanmarīno, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Savukārt pašizolācija vairs nebūs jāievēro, ceļojot no Kipras.

Turpmāk 14 dienu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 27 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno jeb kopumā 30 valstīm.

Minēto 27 ES vai EEZ valstu vidū ir Slovēnija, Itālija, Slovākija, Luksemburga, Lihtenšteina, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Dānija, Lielbritānija, Īrija, Grieķija, kā arī Norvēģija un Ungārija.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ vai Apvienotajās Karalistes, pašizolācija turpmāk būs jāievēro, ceļojot no Kanādas. Tikmēr šo valstu vidū pašizolācijas prasība vairs netiek attiecināta uz Austrāliju, Gruziju, Japānu, Jaunzēlandi, Ruandu, Dienvidkoreju, Taizemi, Tunisiju un Urugvaju.

Ministru kabinets trešdien vienojās atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ES, vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Atbilstoši Eiropas SPKC publiskotajiem datiem vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs ES patlaban ir 55, tādējādi noapaļojot robežkritērijs pārvadājumu aizliegumam no pirmdienas būs 110 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Kā informē Civilās aviācijas aģentūra, saskaņā ar SPKC aktualizēto informāciju atcelti starptautisko pasažieru pārvadājumu aizliegumi uz un no Maltas un Luksemburgas. Savukārt ar pirmdienu, 7.septembri, aizliegums stājas spēkā pasažieru pārvadājumiem uz un no Spānijas, Andoras un Monako.

Latvijā joprojām ir zemākais Covid-19 saslimstības rādītājs starp ES un EEZ valstīm, kur reģistrēti Covid-19 pacienti. Lietuvā Covid-19 saslimstība nedēļas laikā saglabājusies teju tajā pašā apmērā - 15,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr Igaunijā šajā laika periodā novērots straujāks saslimstības pieaugums. Patlaban kaimiņvalstī tas sasniedzis 15,95 gadījumu atzīmi.

Vislielākā saslimstība ar Covid-19 joprojām vērojama Spānijā, kur nedēļas laikā tā tikai pieaugusi, patlaban sasniedzot 235,6 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Arī citviet Eiropā lielākoties tiek novēroti kāpumi saslimstības rādītājos.

Pašizolācija ir jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas