Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš visnotaļ apmierināts ar Pavļuta darbu

Ņemot vērā iepriekš pieredzētās problēmas vakcīnu pret Covid-19 portfeļa izveidē, Veselības ministrijā (VM) bija jānotiek kādām kadru maiņām, taču pašreizējā ministra Daniela Pavļuta (AP) darbs ir visnotaļ apmierinošs, šorīt intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

No valdības vadītāja teiktā izriet, ka pie vakcīnu pasūtīšanas procesā pieļautajām kļūdām bija vainojams ierēdniecības vājums, tādēļ, reaģējot uz to, "ļoti elementāri - būtu jānotiek kaut kādām kadru maiņām ministrijā". Šādi premjers skaidroja savus iepriekš paustos izteikumus, ka ar pārbaudi šeit, visticamāk, nepietiks.

Savukārt, vaicāts, vai nedomā, ka zem pašreizējā ministra Pavļuta kājām "sāk degt uguns", Kariņš atbildēja noraidoši, skaidrojot, ka Pavļuts ir "daļa no risinājuma". Kariņš piebilda, ka tieši kopā ar Pavļutu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) patlaban tiek aktīvi strādāts, lai panāktu piegādājamo vakcīnu devu izlīdzināšanas mehānisma ieviešanu Eiropā.

Kā ziņots, Latvija kopā ar vēl vairākām Eiropas valstīm centīsies pārliecināt Eiropas Komisiju par nepieciešamību Eiropas Savienības (ES) līmenī panākt vakcīnu pret Covid-19 pieejamības izlīdzināšanas mehānismu, kas mazinātu atšķirību starp dažādu valstu vakcinācijas tempiem.

Lai turpinātu runāt par šo jautājumu, Kariņam kopā ar citu valstu pārstāvjiem šorīt esot paredzēta saruna ar Eiropadomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas