Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Intars Rešetins Leļļu teātrī iestudē izrādi Vafeļu sirdis. Misija – tētis

Latvijas Leļļu teātris izsludinājis februāra repertuāru un sācis biļešu pārdošanu teātra kasē Rīgas Latviešu biedrības namā un visās Biļešu paradīzes kasēs. Pieejamas arī Intara Rešetina režisētās izrādes Vafeļu sirdis. Misija – tētis biļetes, informēja teātra pārstāvji.

Februāra izrāžu klāstā iekļautas gan jau zināmās, skatītāju iemīļotās izrādes Kiosks, Joka pēc alfabēts, Kā Brālītis Trusītis uzvarēja lauvu un Spēlmaņu nakts balvai nominētais iestudējums Katliņpauris, gan gaidāms vērienīgs un ilgi gaidīts jauniestudējums – Intara Rešetina debija leļļu teātra žanrā. 17. februārī pirmizrādi piedzīvos viņa režisētā izrāde Vafeļu sirdis. Misija – tētis, kas iesāks 2023. gada jauniestudējumu virkni. Februāra izskaņā teātris atkal gaidīs pieaugušo auditoriju, lai novērtētu jauntapušo leļļu kabarē Bez morāles. Ar lellēm.

Izrāde Vafeļu sirdis. Misija - tētis tapusi pēc Marijas Parras romāna bērniem Vafeļu sirdis, kas jau iemantojis lasītāju simpātijas. Izrādes vajadzībām to dramatizējusi rakstniece Zane Zusta, bet par vizuālo noformējumu rūpēsies gan leļļu un kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gan scenogrāfs Kristaps Skulte, gan video mākslinieks Toms Zeļģis. Tā būs mūsdienīgs, košs, aizraujošs, smieklīgi mīļš, emocionāli iedarbīgs stāsts, ar oriģinālām dziesmām, dejām un iespaidīgu vizuālo valodu. Mazais skatītājs, kurš pieradis pie gadžetiem un ekrāniem, paralēli notikumiem uz skatuves varēs baudīt animētu vides vizualizāciju, radot izrādei tik nepieciešamo atmosfēru un pārsteiguma sajūtu.

Māksliniece Jana Čivžele, kurai, tāpat kā režisoram, šis ir pirmais darbs leļļu teātrī, izrādei radījusi iespaidīgu daudzumu – piecpadsmit lelles: "Mans uzdevums uz šo materiālu ir raudzīties ar bērna acīm, lai tā uzrunātu katru mazo skatītāju un būtu brīnišķīga pieredze teātrī!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja