Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceremonijas Zelta mikrofons '23 skatuves konceptu veido dizainers Artūrs Analts

Jau 18. februārī Ķīpsalas izstāžu centrā norisināsies Latvijas mūzikas ierakstu balvas Zelta mikrofons '23 ceremonija, kas šogad pēc ilgāka pārtraukuma notiks kopā ar skatītājiem. Ceremonijas skatuves konceptu un vienpadsmit koncerta numuru vizuālo noformējumu veidojis pasaulē atzītais latviešu mākslinieks un dizainers Artūrs Analts, informēja balvas rīkotāji.

"Man ir svarīgi nojaukt robežas, sienas un atvērt logus kam jaunam. Šajā ceremonijā tas būs redzams priekšnesumos, kurā dažādo izpildītāju dziesmas mākslinieciski tiks apvienotas ar vizuāli spilgtiem un konceptuāli pārdomātiem stāstiem," saka Artūrs Analts, atzinīgi novērtējot visu iesaistīto pušu – kā mākslinieku un producentu, tā režisoru, gaismotāju un operatoru – lielo iesaisti darba procesā. Šī starpdisciplinārā sadarbība devusi iespēju uz ierasto pasākuma formātu palūkoties no malas un rezultēsies aizraujošā, atmiņā paliekošā notikumā.

Mākslinieks iepazīstina ar skatuves koncepciju: "Tā ir māja, kas reprezentē katra mūziķa un katras dziesmas īpašo vidi. Mājas ir svarīgas ik vienam – šobrīd pasaulē notiek masveida migrācija karu, klimanta pārmaiņu un ekonomisko krīžu dēļ, savukārt mūzika cilvēkiem dod atbalstu, sapratni un cerību, jo beigu beigās mēs visi esam zem viena jumta."

"Pēc diviem pandēmijas gadiem, atkal kopā ar skatītājiem un lielākā norises vietā – tas ir solis uz priekšu pašai ceremonijai, tāpēc vēlējāmies arī skatuves konceptā un TV realizācijā spert līdzvērtīgu soli un iet prom no ļoti ierastā šāda veida šovu realizācijas virziena," saka Zelta mikrofona šova un TV tiešraides producente Ilze Jansone. “Artūram piemīt apbrīnojama spēja jebkādu tekstu vai domu iztulkot vizuālā redzējumā un krāsā. Viņš uzreiz redz, kura viņa "bildē" jābūt stāsta varonim - mūziķim, grupai, tāpēc faktiski viņš ir arī daudzu uzstāšanos režisors," pauž Ilze Jansone.

Zelta mikrofona ceremonijas klātienes apmeklētāji, kā arī TV skatītāji būs atnākuši ciemos pie katra mūziķa, ielūkosies viņu logos. Skatuvei būs trīs daļas, kas radīs kopēju ritmu. Tā, piemēram, pateicības runas mūziķi sacīs no balkona, savukārt mājas logu rāmji palīdzēs labāk fokusēt uzmanību uz konkrēto priekšnesumu. Tikmēr klātienes apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot aizkulišu brīnumus, kas televīzijas skatītājiem nebūs redzami, un uz sarkanā paklāja satikt mūzikas zvaigznes.

Ceremonijas koncerta daļu veidos muzikāli priekšnesumi, tajā skaitā pirmatskaņojumi un neierastas sadarbības. 18. februāra vakarā varēs dzirdēt grupas Astro'n'out, Dzelzs vilks, DaGamba, Musiqq, Tautumeitas, Citi zēni. Uzstāsies arī Dons, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Shipsea un Ūga, Bel Tempo un Elīza Legzdiņa, Ozols, rolands če, Arturs Skutelis, Zeļģis, fonda Līdzskaņa mūziķi Atis Zviedris, Ralfs Eilands un Katrīna Dimanta.

Artūrs Analts ir latviešu mākslinieks un dizainers, kura darbi ieguvuši starptautisku atzinību un tiek novērtēti arī Latvijā. 2018. gadā Analta interaktīvā instalācija Matter to Matter ieguva Londonas Dizaina biennāles žūrijas balvu un uzstādīja rekordu vienas dienas apmeklētāju skaitā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izstāžu vēsturē. Analts ir izstrādājis dizainu Latvijas bankas kolekcijas Medus monētai un izstrādājis Latvijas Bankas simtgades izstādes Vērtību zīmes koncepciju.

TV režija šajā ceremonijā uzticēta pieredzējušajai ukraiņu TV režisorei Marinai Šaļevai, kura kopš kara sākuma dzīvo Latvijā. "Uzskatu, ka Marina ir spēcīgākā TV režisore, kāda šobrīd pieejama mūsu reģionā, viņai ir liela pieredze darbā tieši šādos un vērienīgākos pasākumos," saka Jansone.

Ceremonijas koncerta daļas, skatuves norises un TV realizācija ir Buzz Division producentu Ilzes Jansones un Pētera Krievkalna pārziņā, vadītāju scenārija autors ir Aleksis Vilciņš.

Biļetes uz ceremoniju pieejamas ekase.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja