Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trīs ģitāristi apvienojušies projektā Bērziņš Jaunais Smukais

Radīts jauns projekts - Bērziņš Jaunais Smukais, kurā apvienojušies trīs ģitāristi - Jānis Bērziņš, Reinis Jaunais un Gints Smukais, informēja mūziķi.

Mūziķi ierakstījuši kopīgu albumu un laiž klajā albuma pirmo singlu ar nosaukumu 73.

Skaņdarbs 73, kura autors ir Jānis Bērziņš, vēsta, ka jebkurā lietā slēpjas vesels stāsts, un, ja mēs kaut ko sākam ritināt vaļā, mēs varam novērtēt to, cik skaistas ir tieši mazās detaļas un sakritības. Skaņdarbs ir ar pacilājošu vēstījumu. Sekojot līdzi skaņdarba formai, var saklausīt to, ka pēc smagākiem un drūmākiem brīžiem nāk labāki laiki. Beigu beigās labais vienmēr uzvar.

Albumā, kurš iznāks maijā, iekļauti 10 skaņdarbi un visu skaņdarbu autori ir paši ģitāristi. Šis būs pirmais šāda veida ģitārmūzikas albums Latvijā, kurā apvienojušies trīs modernās fingerstyle ģitārspēles virtuozi. Albums iznāks gan ierastajā, gan arī Dolby Atmos formātā, kurā skaņdarbus varēs klausīties multidimensionālā skanējumā.

Ieraksta pēcapstrādi veicis Kaspars Bārbals/studija Lauska. Video veidojuši kinematogrāfs Kalvis Kulačkovskis un montāžas režisors Arvis Rode. Producents Jānis Bērziņš/Unity Street. Albuma izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Skaņdarbs būs pieejams visās lielākajās straumēšanas platformās.

Jānis Bērziņš ir ģitārists, aranžētājs un komponists. Izdevis solo albumus Alpīnists (2019) un Intervija (2020). Sadarbojies ar daudziem pašmāju māksliniekiem gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas projektos. Absolvējis Mūsdienu mūzikas akadēmiju Gildfordā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistra programmu džeza ģitāras spēlē. Konkursa Riga jazz stage laureāts.

Reinis Jaunais ir ģitārists/komponists, kurš kopš 2015. gada reizi gadā ir izdevis jaunu oriģinālmūzikas albumu. Ar albumu Zeme tika nominēts 2020. gada Zelta mikrofona balvai kategorijā Instrumentālā un starpžanru mūzika. Bieži viesojies intervijās radio un TV, tostarp ārpus Latvijas. Koncertējis lielākajā daļā Eiropas valstu, kā arī Austrālijā, Jaunzēlandē un Turcijā, izpildot savu oriģinālmūziku.

Gints Smukais kopš 2011. Gada regulāri sadarbojies ar Latvijā zināmiem mūziķiem kā akadēmiskās, tā arī populārās mūzikas vidē. 2019 Walnut Valley International Fingerstyle Guitar Championship, 2019 Fingerstyle Collective Intl` Fingerstyle Guitar Contest un 2017 Canadian Intl` Guitar Festival Fingerstyle Contest internacionālo fingerstyle ģitārspēles konkursu laureāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja