Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izdots Andreja Osokina albums Two Worlds

Amerikāņu mūzikas izdevniecība Prima Classic laidusi klajā pianista Andreja Osokina jauno albumu Two Worlds (Divas pasaules), kas veltīts diviem izciliem komponistiem – Džordžam Geršvinam un Klodam Debisī. Tas atklāj abus komponistus kā jauna stila klaviermūzikas veidotājus un 20. gadsimta sākumu kā meklējumu un eksperimentu laiku mūzikā, informēja mūziķa pārstāvji.

"Biju ļoti saviļņots, kad Prima Classic dibinātāji – mūsu izcilā operdziedātāja Marina Rebeka un brīnišķīgais skaņu režisors Edgardo Vertanesjans – mani uzrunāja ierakstīt solo albumu. Šī ideja, neskatoties uz pandēmijas laika ierobežojumiem, tika realizēta ar milzīgu iedvesmu un enerģiju, un esmu ārkārtīgi priecīgs, ka to novērtē klausītāji visā pasaulē," atklāj Andrejs Osokins.

Jau pirms albuma iznākšanas tajā iekļauto skaņdarbu ieraksti pamanīti un novērtēti pasaulē. Trīs līdz šim izdotie šī albuma singli – Džordža Geršvina skaņdarbs Rapsodija blūza stilā un Kloda Debisī Mēnessgaisma un Leļļu kekvoks no svītas Bērnu stūrītis – tika iekļauti nozīmīgajā mūzikas straumēšanas vietnes Spotify ieteikto klasiskās mūzikas ievērojamo jaunumu vidū, kurā izcelti izcili ieraksti no visas pasaules. Vairāki skaņdarbi guvuši arī Apple Music un Amazon Music mūzikas ekspertu atzinību.

Visu 24 albumā iekļauto skaņdarbu izkārtojums ir mērķtiecīgi un konceptuāli pārdomāts, pamīšus piedāvājot abu komponistu meklējumus mūzikas izteiksmes līdzekļu jomā, tādējādi 24 skatos uz jauno laikmetu pēc iespējas spilgtāk atklājot noskaņu, kas valdīja Eiropā un ASV 20. gs. sākumā.

Ieraksta skaņu režisors un producents ir Edgardo Vertanesjans, kurš gadu gaitā sadarbojies ar neskaitāmiem pasaulē plaši pazīstamiem klasiskās un neakadēmiskās mūzikas mūziķiem un grupām, to skaitā Marina Rebeka, Lučāno Pavaroti, Anderss Miolins, Teilore Svifta, The Who, Rianna, Džei Zī, Kanje Vests un daudzi citi.

Edgardo Vertanesjans par albuma tapšanu stāsta: "Mēs Andreju pazīstam jau ilgi un sekojam līdzi viņa karjerai – viņš ir brīnišķīgs pianists, kura talantu ar studijas ieraksta palīdzību vēlējāmies parādīt arī mūsu klausītājiem. Albuma ierakstīšanai veltījām neskaitāmas stundas, lai Andrejs varētu eksperimentēt ar dažādām skaņdarbu interpretācijām, vēlāk izvēloties tās versijas, kas uzrunāja viņu visvairāk. Mūsdienās šāda iespēja ir greznība, jo lielākoties mākslinieki salīdzinoši īsā laikā ieraksta ļoti daudz mūzikas. Mēs esam ļoti laimīgi, ka izvēlējāmies ierakstīt albumu šādā veidā, jo rezultāts ir izdevies lielisks."

Ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā. Albuma izdevējs ir skaņu ierakstu izdevniecība Prima Classic, kuras dibinātāji ir Marina Rebeka un Edgardo Vertanesjans.

Albums digitālā formātā pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, to skaitā Spotify, savukārt CD formātā to var iegādāties www.veikalsupe.lv un interneta veikalā Amazon.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja