Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas muzejā atklās Ata Jākobsona personālizstādi Plūsma

Atis Jākobsons dzimis Bauskā, dzīvo un strādā Rīgā. Kopš Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistra studiju absolvēšanas 2010. gadā līdz šim brīdim radošā prakse galvenokārt balstās glezniecības tradīcijās, tomēr pēdējo gadu laikā paralēli tam eksperimentējis arī ar citiem medijiem un izteiksmes formām – ogles zīmējumiem, skulptūrām, keramiku, telpiskām instalācijām, kā arī eksperimentējis ar skaņu.

Šī ir pirmā Ata Jākabsona darbu izstāde Liepājas muzejā. Kā saka pats mākslinieks: “Savos jaunākajos darbos un droši vien vispār savos darbos es mēģinu notvert netveramo pasauli, to, kas ir aiz. Un arī šie krāsu un laukumu meklējumi ir mēģinājums ietiekties pasaulē, kurā var nonākt miegā, meditācijā un citos dziļos kontemplatīvos stāvokļos. Tā ir telpa vai lauks, kas atrodas aiz aizņemtā un analītiskā prāta. Un līdz ar to arī tā uztverei ir nepieciešams atbrīvots un atvērts prāts. Te nav nekas jāsaprot, bet jāļaujas iekšējam ceļojumam.”

Kā uzsver Atis Jākabsons, šos darbus var dēvēt par sava veida portāliem vai atslēgām uz citurieni, kas dziļākajā būtībā ir mūsu pašu iekšējā pasaule un tās bezgalība.

Una Meistere, žurnāliste un mākslas un kultūras portāla Arterritory.com direktore, viesojoties Ata Jākobsona darbnīcā izstādes Plūsma tapšanas laikā, novēroja, ka gaisma mākslinieka darbos ir šķietami pārpasaulīga, tie ir vienlīdz spēcīgi sazemēti – caur audeklu, intensīvajiem pasteļu krītu un eļļas krāsu pigmentiem un pirkstu/otas pieskārienu.

“Savā ziņā tie iemieso mūžīgo radīšanas deju, kuras dalībnieki ir viss esības tīklojums un kurā bioritmiskā, sirdspukstiem radniecīgā precizitātē, gaisma izpilda diennakts tango ar tumsu,” norāda Una Meistere.

Mākslinieks ir vairākkārt nominēts Purvīša balvai. 2022. gadā Atis Jākobsons ekspertu nomināciju Purvīša balvai saņēmis par personālizstādi Padures muižā (06.06.–31.07.2022).
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Kad?

16. decembris, 2022 – 26. februāris, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja