Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Diena ceļo padomi: Kurus mūzikas instrumentus ļauts pārvadāt lidmašīnas salonā

Arī attiecībā uz mūzikas instrumentu pārvadāšanu aviokompānijas nosaka savus noteikumus.

Piemēram, lidsabiedrība airBaltic čellu un ģitāru pieņem lidmašīnas salonā, ja ir iegādāta speciāla biļete. Lielākos mūzikas instrumentus novieto papildu sēdvietā pie loga. Priekšmeta svars gan nedrīkst pārsniegt 32 kg, kā arī noteiktus garuma un apjoma izmērus, turklāt atbilstoši katram aviokompānijas rīcībā esošas lidmašīnas tipam. Nododot, piemēram, ģitāru kā reģistrētu bagāžas vienību, tai arī jāatrodas cietajā iepakojumā.

Dažkārt potenciālais pasažieris demonstrē viltību, mēģinot mūzikas instrumentam nopirkt pasažiera biļeti un to reģistrējot kā Misters (vārds) Čells (uzvārds). Tomēr cerības ar šādu "līdzbraucēju" iekļūt gaisa kuģī ir niecīgas.

Mūzikas instrumentus, kam nevajag atsevišķu sēdvietu, var pārvadāt kā papildu rokas bagāžas vienību par atsevišķu samaksu. Taču vienam pasažierim atļauts salonā pārvadāt ne vairāk kā vienu šādu vienību, kuras svars nedrīkst pārsniegt 8 kg, bet izmērs – 55x40x20 cm (ar vienīgo izņēmumu vijolēm, kur maksimālais atļautais futrāļa garums ir 80 cm).

Ja vijoles izmēri pārsniedz noteiktos standartus, iekasē samaksu, pat ja tā ir vienīgā rokas bagāžas vienība. Pat ja pasažieris ir samaksājis par papildu rokas bagāžas vienību, reģistrācijas aģents lidostā tik un tā ir tiesīgs rokas bagāžu ierobežot līdz minimumam.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi