Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diena ceļo padomi: Izceļošanas nosacījumi ES/EEZ valstu nepilsoņiem

Īpaši izceļošanas nosacījumi jāņem vērā tiem aviopasažieriem, kas nav Eiropas Savienības pilsoņi, tai skaitā Latvijas nepilsoņi.

Pasažieriem, kas reģistrējas tiešsaistē vai mobilajā lietotnē, bet nav ES/EEZ valstu pilsoņi, pirms došanās uz drošības kontroli un tālāk uz iekāpšanas sektoru, ir personīgi jāierodas pie attiecīgā reisa reģistrācijas galda izlidošanas zālē vismaz 40 minūtes pirms reisa izlidošanas laika pēc saraksta un jāuzrāda ceļošanas dokumenti. Lidostas darbinieks pārbaudīs, vai pasažierim ir visi nepieciešamie dokumenti ieceļošanai attiecīgajā valstī. Pēc dokumentu pārbaudes, ja pasažiera ceļošanas dokumenti atbilst ieceļošanas valsts normatīvo aktu prasībām, lidostas darbinieks to apstiprina ar īpašu zīmogu.

Ja iekāpšanas sektorā pasažieris nevar uzrādīt iekāpšanas karti, uz kuras ir apstiprinājums par pasažiera ceļošanas dokumentu atbilstību, tad gaisa pārvadātājam, kas veic attiecīgo reisu, ir tiesības pasažierim atteikt lidojumu. Kā atzīst lidostas darbinieki, šādas situācijas mēdz gadīties un tās rodas, potenciālajam pasažierim pārprotot vai savā uztverē vienkāršojot obligāto pārbaudes procedūru. Savukārt šāda kārtība noteikta, jo pie iekāpšanas sektora nav tik daudz laika, lai atbildīgie darbinieki spētu kvalitatīvi veikt nepieciešamo dokumentu pārbaudi.

Lai izvairītos no pārpratumiem un nepatīkamām situācijām, lidostas darbinieki aicina ikvienu, iegādājoties biļeti, rūpīgi iepazīties ar gaisa pārvadātāju noteikumiem, jo tie dažādām kompānijām var būtiski atšķirties. 

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi