Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apple iPad Pro – nenovērtējams darbarīks mākslinieku rokās

Stīvs Džobs, Apple dibinātājs, ir teicis: “Radošums vienkārši savieno lietas.” Un tad tapa pirmais iPad, kas ielika pamatus idejai, ka arī “cilvēks-parastais” var kļūt par mākslinieku, ja vien viņa rokās ir īstais rīks. Savukārt jau šodien mūsu rīcībā ir šī planšetdatora labākā versija jeb iPad Pro – īsākais ceļš no mākslinieka uz mākslas darbu un otrādi.

Kādus brīnumus ar to var uzburt? Par Apple iPad Pro iespējām un funkcijām stāsta IT uzņēmums “Capital”.

Ko radošs cilvēks var izdarīt ar Apple iPad Pro?

  • Zīmēt ilustrācijas (piemēram, digitālos portretus, ainavas, karikatūras, komiksus, tetovējumu skices).
  • Veidot grafiskos attēlus (logo, banerus, ielūgumus).
  • Rediģēt attēlus.
  • Montēt video.
  • Modelēt apģērbus, zīmēt to skices, veidot kolāžas.
  • Izstrādāt mājaslapu dizainus.
  • Projicēt interjera dizainu.
  • Rakstīt dienasgrāmatu, romānu vai vienkārši rediģēt tekstu.
  • Darboties ar 3D modulēšanu.
  • Strādāt ar audio ierakstiem un skaņu celiņiem.

Privilēģijas, ko paver iPad Pro

Kamerā integrētais LIDAR sensors, kurš skenē un mēra telpu vai objektu 3D

Kamerā integrētais LIDAR sensors, kurš būtībā ir 3D skeneris, būs perfekts rīks, piemēram, arhitektiem vai interjera dizaineriem. Ar Apple iPad Pro ultraplatleņķa kameru ir iespējams notvert visu telpu vienā kadrā un lietotnē “Markup” var uzzīmēt interjera idejas tieši bildē.

LIDAR sensors būs vērtīgs, kad izmantosiet to kopā ar lietotnēm, kuras atbalsta šādu tehnoloģiju, piemēram, “Ruler View” un “Measure app” – lietotnes mērījumiem – vai pat trešo pušu lietotnes kā “IKEA”, kur var “piemērīt” izvēlēto mēbeli konkrētam interjeram. 

Apple iPad Pro, Apple Pencil jeb irbulis un Magic keyboard jeb tastatūra – sapņu komanda

Ja rakstīšana ir sirdslieta, tad Apple iPad Pro, Apple Pencil un Magic Keyboard ar iebūvēto skārienpaliktni būs tavi labākie kolēģi. Magic Keyboard nodrošina ērtu rakstīšanas pieredzi, savukārt Apple Pencil noder, kad vajag uz ātru roku veikt piezīmes vai rediģēt tekstu – gluži kā uz papīra, tikai vēl ērtāk.

Ar roku rakstīto tekstu var ātri un ērti pārvērst dokumentā, izmantojot skenēšanas lietotnes. Starp citu, Magic keyboard, kas kalpo arī kā iPad planšetdatora aizsargvāciņš un statīvs, būs noderīgs, ja, veicot pierakstus vai zīmējot, gribas atstutēt planšeti, nevis turēt to guļus stāvokli uz galda vai klēpī.

Ko spēj Apple Pencil jeb irbulis?

Pateicoties spiedienu uztverošajam Apple Pencil jeb irbulim, digitālās skices izskatās precīzi tāpat kā uz papīra zīmētās. Atkarībā no tā, cik viegls vai stiprs ir spiediens, arī zīmētā līnija attiecīgi būs tievāka vai biezāka – gluži kā ar parasto zīmuli.

Apple Pencil ar vienu dubultuzsitienu pa ekrānu pārslēdzas no dzēšgumijas un zīmēšanas rīku, lai kļūdas var labot ātrāk un ērtāk. Ieejot uzstādījumos, šo saīsni var nomainīt uz sev ērtāko. Dubultuzsitiena funkciju atbalsta vairākas lietotnes, ieskaitot ProCreate, Concepts, LiquidText, OmniGraffle 3.

Apple Pencil risina arī mūždien aktuālo problēmu ar plaukstas novietošanu uz ekrāna – izmantojot Apple iPad Pro tagad var noguldīt plaukstu uz planšetdatora ekrāna zīmēšanas procesā, un planšetdators reaģēs tikai uz pašu irbuli, ļaujot jums izpausties tieši tā, kā ir visērtāk. Šo funkciju dēvē par “Palm Rejection”.

Starp citu, Apple Pencil noder ne tikai zīmēšanā, bet arī attēlu rediģēšanā. Tas ir savos uzdevuma augstumos, kad nepieciešams retušēt sīkas detaļas attēlā, kas ir bez šaubām daudz ērtāk izdarāms ar irbuļa, nevis pirkstu palīdzību.

Visbeidzot, Apple Pencil uzlādējas, magnētiski piestiprinoties pie iPad Pro planšetdatora.

Perfekts skiču albums digitālajam klejotājam

Apple iPad  Pro 12,9 collu modelis ļauj izpausties teju A4 lapas izmērā, savukārt 11 collu modelis – A5. Aizvien populārāka kļūst ideja par digitālajiem klejotājiem (digital nomads), kuri visbiežāk ir tieši radošo profesiju pārstāvji un izvēlas strādāt no jebkuras vietas pasaulē, jo darbu veic digitālajā vidē. Tāpēc nevar noliegt, ka izmēram un svaram šoreiz ir nozīme. Kā arī, ar Apple iPad Pro vienmēr ir iespējams parakstīt dokumentus. Līdz ar to, lai parakstītu, piemēram, līgumu nav obligāti jātiekas klātienē.

Augstākās pilotāžas ekrāns un displejs

Specifikācija nav tikai specifikācija, bet gan izšķirošie faktori, kad runājam par attēla kvalitāti, toņa precīzumu vai krāsu piesātinātību un tekstūru – to zina ikviens mākslinieks.

Lūk, ko piedāvā Apple iPad Pro:

  • Liquid retina displejs;
  • 2732x2048 vai 2388x1668 pikseļu izšķirtspēja;
  • 600 nitu spilgtums;
  • Plaša krāsu spektra displejs (P3);
  • Pretatstarošanās pārklājums;
  • True Tone displejs.

Apple iPad Pro ir jaudīgāks par dažu labu klēpjdatoru

A12Z Bionic procesors nepieļaus nekādas aiztures radošajā procesā un dod iespēju darboties ar vairākām lietotnēm vienlaicīgi, piemēram, Adobe Photoshop CC un Notes. Savukārt 128GB–1TB datu krātuve parūpēsies par to, lai katram mākslas darbam ir sava vieta. Kad failus nepieciešams pārvietot, piemēram, uz datoru vai telefonu, to var ērti un ātri izdarīt ar AirDrop palīdzību.

Nobeigumā

Radošums bez stratēģijas tiek dēvēts par mākslu. Radošums ar stratēģiju – par dizainu. Nav svarīgi, kurš no abiem ir Tavs lauciņš. Svarīgi, ka Apple iPad Pro apvieno tos abus un ir nenovērtējams rīks ikviena mākslinieka rokās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti