Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izstāde Miera stāvokļa sapņi

Latvijas Arhitektūras muzejs, Mazā Pils iela 19

Izstādes pamatā ir Helvija Savicka, Jūlijas Obleitneres un Marvina Kanasa radītas video instalācijas, kurās pētīta pārvietojamo māju ideja un loma ekstrēmā vidē Čivavas tuksnesī Teksasā un veids, kā Lielbritānijā rūpnieciski ražotas mājas iedzīvojas Latvijas ziemā. Projekta tekstus rakstījusi antropoloģe Marina Petersena.

19. februāris – 26. aprīlis

Pr. 9.00-18.00
O, Ce. 9.00-17.00
Tr. 9.00-19.00
Pk. 9.00-16.00

Ieeja bez maksas

Izstāde Tōkaidō ceļš

Mākslas muzejs Rīgas birža, Boses zāle, Doma laukums 6

Izstādē Tōkaidō ceļš būs eksponētas 10 japāņu mākslinieka Utagavas Hirošiges un viņa mācekļa Utagavas Hirošiges II ainavas.

17. februāris – 5. maijs

O.–Ce., Se., Sv. 10.00–18.00
Pk. 10.00–20.00

Ieeja: pieaugušie–1,50 EUR; skolēni, studenti, pensionāri–1,00 EUR

OVMM laikmetīgās stikla mākslas izstāde Dieva Zīmes

Ogres Vēstures un mākslas muzejs, Brīvības 36

Tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Vinetas Grozas un viņas audzēkņa Valda Putniņa stikla mākslas izstāde Dieva Zīmes. Izstāde vieno divu mākslinieku integrālu iedabu, poētiski vizuālu stāstījumu, sakrāli semiotisku savstarpēju saspēli.

16. februāris – 16. aprīlis

Margaritas Stārastes 110. gadu jubilejai veltīta izstāde

Latvijas Nacionālā bibliotēka, 7. st., Mūkusalas 3

Notiks izstādes Margaritas Stārastes lielā diena: lelles un dekorācijas no Filmu studijas Animācijas brigāde filmām Zīļuks, Kraukšķītis, Sārtulis, Zaķu lielā diena atklāšana. Izstāde ir veltījums mākslinieces 110. gadu jubilejai.

9. februāris – 30. aprīlis

Sigurda Vīdzirkstes un Sigitas Daugules mākslas darbu izstāde

Vidzemes koncertzāle Cēsis, Raunas iela 12, Cēsis

Tiks atklāta Rotko muzeja krājuma izstāde Visuma elementi, kurā būs skatāmi latviešu trimdas mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes un spilgtas mūsdienu Latvijas glezniecības pārstāves Sigitas Daugules mākslas darbi. Izstāde ir viens no koncertzāles desmitās jubilejas notikumiem un tās atklāšanai vakara turpinājumā sekos sitamnistrumentālistu Guntara Freiberga un Jura Āzera rezidences atklāšanas koncerts kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga.

10. februāris – 7. aprīlis

Aināra Rimicāna personālizstāde Kad man vairs nebūs…

Rīgas Porcelāna muzejs, Kalēju iela 9/11

Rīgas Porcelāna muzejs dāvā iespēju piedzīvot Aināra Rimicāna daiļradi izstādē Kad man vairs nebūs…. Mākslinieks pārfrāzē populārās dziesmu vārdus un papildina: «Kad man vairs nebūs… spēka, gribēšanas, naudas, iedvesmas…, bet, kamēr ir, – ir arī izstāde!»

16. februāris – 14. aprīlis

Otrdienas – Svētdienas 11.00–18.00
Pirmdien - slēgts

Izstāde Kas Tu biji, Anna Bērziņa?

Aleksandra Čaka Memoriālais dzīvoklis, Lāčplēša iela 48-8

Izstāde veltīta A. Čaka sievai Annai Ērikai Elizabetei Bērziņai (1911-1999), viņu kopdzīves mazāk zināmiem faktiem un leģendām, kas apvij dzejnieka personību. Kā unikāls muzeja jaunieguvums un izstādes eksponāts būs dzirdams Annas balss ieraksts, kuru kā dāvinājumu muzejs saņēma 2023. gadā.

7. februāris – 2. aprīlis

Otrdienas - Sestdienas 11.00 līdz 17.00

Līgas Skariņas izstāde MĀLS

Latgales vēstniecība Gors, Pils iela 4, Rēzekne

Līgas Skariņas izstāde MĀLS tapusi kā pētījums par Latvijas teritorijā sastopamajiem māliem, to ģeoloģiskajiem toņiem un pustoņiem un vēsta par mākslinieces ciešo emocionālo saikni ar šo zemes materiālu.

1. februāris – 8. aprīlis

otrdienas līdz svētdienas 12.00 līdz 22.00

Izstāde un publiskā programma Starp mums viss labi

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, Dzirnavu iela 60a-21

Caur atšķirīgu paaudžu mākslinieku, pētnieku un kuratoru interpretācijām projekts aicinās domāt ārpus idejas par identitāti kā ko pastāvīgu un stabilu, vēršoties pret aizspriedumiem un bailēm no citādības.

15. februāris – 31. marts

Izstāde par Kurzemes-Zemgales hercogisti un Lietuvas Dižkunigaitiju

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Brīvības bulvāris 32

skatāma pēdējā jaunā izstāde pagaidu telpās – Kurzemes un Zemgales hercogiste un Lietuvas dižkunigaitija (1561.–1795. g.). Tās sagatavošanā ar materiāliem piedalījušās 28 atmiņas institūcijas un privātpersonas no sešām valstīm – Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas.

2. februāris – 31. maijs

Arnoldam Vilbergam - 90

Mecendorfa nams, Grēcinieku iela 18

Latvijas Mākslas akadēmijas stikla dizaina nozares iedibinātājs, dizainers, bijušais LMA profesors un Stikla mākslas nodaļas vadītājs Arnolds Vilbergs (02.01.1934 – 28.12.2019) ir devis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrā. Šajā izstādē aplūkojami mākslinieka dāvinājumi Mencendorfa namam.

25. janvāris – 25. aprīlis

Rotu mākslas biedrības izstāde Skārien-jūtīgs

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu 10

Izstādē piedalīsies 23 rotu mākslinieki, kuru darbi atklāsies attiecībās ar rotu īpašniekiem, parādot dažādu paaudžu mākslinieku rokrakstu plašo amplitūdu, kā arī uzsverot nozares attīstību un pēctecību.

7. februāris – 21. aprīlis

Izstāde Sfinksas smaids

Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta iela 12 (ieeja no Strēlnieku ielas)

Izstādē apskatāmie zīmējumi veidoti kā ilustrācijas Māras Cielēnas grāmatai Sfinksas Albertas smaids un tajos attēloti Alberta ielas jūgendstila namu dekoros redzamie, vitrāžās atveidotie un ielā mītošo personību daudzveidīgie tēli.

3. februāris – 6. aprīlis

10.00 līdz 18.00 katru dienu
pirmdienās slēgts

Vahida Šarifjana izstāde Bodies on Lines

CUT ART galerija, Alberta iela 1

Izstādē būs skatāmi pasaulē atzītā mākslinieka Vahida Šarifjana (Vahid Sharifian) darbi kopā ar jaunajiem latviešu māksliniekiem Alinu Burlakovu, Edgaru Nikolajevu un Robertu Bāliņu. Šis unikālais kopdarbs sola rosināt pārdomas par šo talantu daudzveidīgo cilvēka ķermeņa interpretācijām.

1. februāris – 31. marts

Birutas Delles darbu izstāde Gleznot katru dienu

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, 2. st. labais spārns, Jaņa Rozentāla laukums 1

Biruta Delle ir augstu novērtēta un izstāžu apmeklētāju mīlēta latviešu māksliniece, kura glezno jau vairāk nekā sešdesmit gadu. Joprojām ar apskaužamu regularitāti autore rīko jaunāko darbu personālizstādes, gleznotājas audekli glabājas lielākajās valstiskajās kolekcijās un daudzo talanta cienītāju īpašumos.

27. janvāris – 21. aprīlis