RAKSTĪTĀJA

Cena
10.03 €
Par sēriju "Es esmu…"

2018. gadā izdevniecība "Dienas Grāmata" sāka darbu pie jauna latviešu literatūras lielprojekta "Es esmu...". Tajā no 2020. līdz 2024. gadam iznāks 26 jauni darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem.

Otrais jaunās sērijas “Es esmu…” darbs — Ingas Gailes romāns “Rakstītāja” — par latviešu rakstnieci un sieviešu tiesību aktīvisti Ivandi Kaiju.
Autors Inga Gaile
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 216
Svars (kg) 0.420
Izmērs (cm) 15.7 × 21.7 × 1.9

Preces apraksts

Sērija “Es esmu…” 

“Inga Gaile savos prozas darbos raksta par būšanu sievietei. Šoreiz — ierakstoties Ivandes Kaijas miesā un asinīs. Valoda kā sirds dunēšana, kaut īstie vārdi tiek meklēti, kā jau tas Rakstītājai pienākas. Tekstu, laiku un pasauļu sapludinājums — organisks kā daba, ainava, bez inscenējuma arhitektūras. Un nekas nav vienkārši. Jo īpaši tad, kad tu esmu es, bet es — tu. Un tā bezgala.”

Gundega Repše

 

“Inga Gaile ir rakstniece, kura uzdrīkstas pievērsties bieži noklusētajam, turklāt dara to, nemitīgi paceļot savas varēšanas latiņu.”

Gundega Blumberga

 

“Ko juta un kā dzīvoja Ivande Kaija, es noteikti nezinu labāk par viņas radiniekiem un literatūrzinātniekiem. Šis ir mans stāsts par viņu. Rakstot darbu, kuru tūlīt lasīsiet, es daudz uzzināju par Ivandi Kaiju. Bet es arī daudz iztēlojos. Un sekoju intuīcijai. Kā viļņiem. Parīzes plūdu viļņiem.

Romānā rakstu arī par seksualitāti, jo man šķiet, ka rakstīšana un seksualitāte bieži vien izplūst no viena avota, kurā savienojas emocionalitāte, pārdzīvojumi, vēlme radīt. Mana pieredze arī liecina, ka abas — rakstīšana (sava stāsta stāstīšana) un seksualitāte — ir tās, kuras vara vēlas kontrolēt, radot šķēršļus to brīvai  izpausmei.”

Inga Gaile

 

Inga Gaile (1976) ir dzejniece, prozaiķe un dramaturģe, kuras pirmā grāmata laista klajā pirms vairāk nekā divdesmit gadiem. Viņas dzeja novērtēta ar Klāva Elsberga un Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas fonda un Dzejas dienu balvu. Inga Gaile ir divkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte: par dzejoļu krājumu bērniem “Vai otrā grupa mani dzird?” (2015) un romānu “Skaistās” (2020).

 

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Inga Gaile
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €