Latvijas Skandāli

Cena
2.99 €
Svars (kg) 0.160
Izmērs (cm) 27.5 × 20.5 × 0.5

Preces apraksts

Īpašs izdevums, ko sagatavojusi žurnāla Leģendas komanda un kas apkopo labāko, kas desmit žurnāla pastāvēšanas gados tā lappusēs bijis rakstīts par starpkaru Latvijas lielākajiem skandāliem.
Tā dēvētajā Latvijas laikā dzīve noritēja ne mazāk aizraujoši kā mūsdienās – cilvēki strādāja, izklaidējās, mīlēja, ienīda, ēda un dzēra, priecājās un bēdājās. Un, gluži tāpat kā mūsdienās, neiztika bez kriminālās pasaules – pagrīdes darboņi, noziedzīgi noskaņoti indivīdi un notikumi, kas noveda pie traģēdijām, eksistēja arī pagājušā gadsimta 20., 30. un 40. gados.
Jaunajā izdevumā lasi stāstus:
- Lielceļu slepkava Kaupēns – Anša Kaupēna asiņainie noziegumi, dumjās līgavas, tiesas prāva un nejēdzīgā glorifikācija.
- Nakts darbinieces – bārdāmu un kabarē dejotāju ceļš no greznības ilūzijas līdz prostitūcijas realitātei.
- Slaktiņš AB dambī – slepkavības, kas raisīja diskusijas par Latvijas policistu sagatavotību kritiskām situācijām.
- Melnā bumba un citas sliktas vietas – Latgales priekšpilsētas sūrā dzīve ar mafijas likumiem, kuras auru juta arī citviet Rīgā.
- Divu rakstnieku sievu pašnāvība – krāpšanas skandāls literārajās aprindās ar traģisku iznākumu – abu iesaistīto sieviešu nāvi.
- Visiem labi, visi apmierināti – rūdītu noziedznieku labošanas iestādes: Kalnciema akmeņlauztuves, Liepājas koncentrācijas nometne, Valmieras darba nams.
- Kokaīnisma sērga – idealizēta narkomānija un zaudētas dzīves: dzejnieka Jāņa Ziemeļnieka un citu skarbais liktenis.
Šos un citus stāstus lasi žurnālā Latvijas Skandāli.


Citi piedāvājumi