GADS PROVANSĀ

Cena
7.62 €
Autors Pīters Meils
Izdevējs Zvaigzne ABC
Lappušu skaits 296
Svars (kg) 0.380
Izmērs (cm) 21.1 × 14.6 × 2.5

Preces apraksts

Pīters Meils (1939) piecpadsmit gadus strādājis reklāmas jomā un pametis to, lai rakstītu izglītojošas grāmatas. Ar autobiogrāfisko romānu “Gads Provansā” viņš ienesa jaunas vēsmas ceļojumu aprakstu žanrā. Šis viņa darbs kļuva par starptautisku bestselleru – tas tulkots vairāk nekā divdesmit valodās, un tā kopējā tirāža pārsniedz septiņus miljonus eksemplāru. Provansa rakstniekam kļuvusi īpaši mīļa, un viņš to iemūžinājis arī citos darbos, kam piemīt gaišs vieglums, angļu humors, smalka ironija un franču šarms.

Francijas valdība par sadarbību un franču kultūras popularizēšanu Pīteram Meilam piešķīrusi Goda leģiona ordeni.

Pīters Meils un viņa sieva īstenoja to, par ko daudzi mēdz tikai sapņot. Viņi piepildīja savu senloloto sapni pārcelties uz dzīvi ārzemēs. Nedomājot par risku un metot pie malas šaubas, viņi nopirka 200 gadu vecu lauku māju Liberonu kalnos, devās prom no Lielbritānijas un sāka jaunu dzīvi. Gadā, kas sākas ar bezgalīgi garām pusdienām un arī turpmāk iepriecina ar dažādiem kulinārijas brīnumiem, viņi iepazīstas ar Francijas lauku ikdienu, piedzīvo pārsteigumus un bieži vien arī jautrus brīžus. Apgūstot provansiešu valodas īpatnības, pārvarot ieilguša mājas remonta radītās neērtības, gūstot prieku vienkāršajās izpriecās petanka (boules) laukumā, kazu skriešanas sacensībās un daudz kur citur, svešzemnieki iepazīst franču tautas dzīvi, kas viņus pamazām apbur un ievelk savā plūdumā.

“Lieliska lasāmviela. Intelektuālās komēdijas stilā rakstīts darbs. Meils, stāstot par vietējo ļaužu paradumiem un tikumiem, ir asprātīgi dzēlīgs, taču aiz šiem jokiem skaidri jaušamas viņa simpātijas pret provansiešu dzīvesveidu un reģiona dabu. Viņš raksta krāšņi [..] un bauda visu, ko Provansa var sniegt, turklāt “aplipinot” ar savu jūsmu arī citus.”
Sunday Times

“Pītera Meila idilliskais Provansas portrets dod iespēju spilgti iztēloties brīnišķīgo ēdienu un vīnu garšu, sajust sauli un liego vējiņu.”
Sunday Express

“Saistošs, smieklīgs un augstvērtīgs darbs.”
The New York Times Book Review

“Grāmata, kas dara dzīvi gaišāku un mudina dzīvot ar smaidu.”
Ieva Tarvida, tulkotāja

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Pīters Meils
Izdevējs: Zvaigzne ABC
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €