DAUGAVPILS NOVADS. VIETAS VĒRTĪBA

Cena
10.50 €
Autors Janīna Kursīte
Izdevējs Zinātne
Lappušu skaits 368
Svars (kg) 0.910
Izmērs (cm) 24.5 × 16.5 × 2.8

Preces apraksts

2016. un 2017. gada vasarā Latvijas Universitātes un Daugavpils Universitātes pētnieku grupa kopā ar humanitāro nozaru doktorantiem un maģistrantiem piedalījās mutvārdu vēstures un folkloras lauka pētījumos Daugavpils novadā. Lauka pētījumu rezultātā ir tapis monogrāfisks rakstu krājums “Daugavpils novads. Vietas vērtība”, kurā aplūkoti Latvijas austrumu pierobežas iedzīvotājiem un visai Latvijas sabiedrībai vienojoši vērtību saskares punkti. Autoru mērķis ir atjaunot sabiedrībā izpratni par šīs teritorijas kultūrvēsturisko un mūsdienu nozīmi, iepazīstinot ar daudzveidīgu dabas un kultūras vidi, kas abpus Daugavai cauri laikiem vienojusi dažādus etnosus, konfesijas un sociālos slāņus.

Krājuma tapšanā savu roku pielikuši gan pieredzējuši zinātnieki, gan doktoranti. Lai gūtu dziļāku un plašāku ieskatu novada problemātikā, piesaistīti arī pētnieki, kuri nepiedalījās kopīgajos lauka pētījumos, bet kuru zinātnisko interešu lokā ilgāku vai īsāku laiku ir bijušas un joprojām ir norises Daugavpils novadā. 

Rakstu krājumā ir trīs tematiskas nodaļas: 1. Novada identitāte: stabilais un mainīgais; 2. Novada vēsture, kultūrvēsturiskais un dabas mantojums; 3. Daugavpils novads 2016– 2017: status quo un jautājumi nākotnei. Krājuma autori centušies aptvert ja ne gluži neaptveramu, tad tematiski ļoti plašu skatu uz Daugavpils novada savdabību.

Ievadot krājuma problemātikā, Daugavpils novadam raksturīgās pagātnes, tagadnes un, iespējams, arī nākotnes attīstības pamatlīnijas mēģinājusi iezīmēt Janīna Kursīte.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Janīna Kursīte
Izdevējs: Zinātne
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi