BUTŌ

Cena
22.58 €
Autors Simona Orinska
Izdevējs Mansards
Lappušu skaits 207
Svars (kg) 0.920
Izmērs (cm) 24.5 × 21.0 × 2.5

Preces apraksts

Grāmatas idejas autore, sastādītāja un redaktore Simona Orinska ir starpdisciplināra māksliniece, deju un kustību terapeite, horeogrāfe. Pastiprināti interesējoties par psihes un ķermeņa mijiedarbību iepazinusies ar japāņu kultūrā radušos butō dejas principiem. Šobrīd, izzinot butō izmantojumu deju un kustību terapijā, sastādīts izzinošs un uz zinātniskiem vēstījumiem balstīts pētniecisks darbs, kas ļauj ar mākslas fenomenu iepazīties latviešu valodā. Tādējādi butō atzīmē savu desmitgadi Latvijā.

Autore, kopā ar saviem studentiem un butō praktizētājiem, interesentiem visā pasaulē, kuru raksti ir lasāmi grāmatā, noteikusi trīs galvenos mērķus – uzsākt padziļinātu sarunu par kustību mākslu Latvijā, pievērst uzmanību nozīmīgam mākslas veidam pasaulē, kas ietekmējis kultūru, un atstāt liecību ar nopietnu avotu, kas pretendē uz zinātnisku skatu. Šī grāmata ir izzinošs materiāls jebkuram, kam interesē deja, teātris, kustība, kultūra un, protams, butō kā fenomens.

Apjomīgais rakstu krājums sakārtots 3 nodaļās. I nodaļa apskata butō vēsturi un estētiku, II nodaļa iepazīstina ar autoru pētījumiem par butō mijiedarbību ar dažādām mākslas, terapijas un budisma formām, III nodaļa atklāj butō ietekmes un izpausmes Baltijas kultūrtelpā. Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un ”Antalis” atbalstu. 

Dizaina autore - Laura Feldberga

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Simona Orinska
Izdevējs: Mansards
Izdošanas gads: 2015
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi