Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Timberwolves kā pirmie sasniedz NBA izslēgšanas spēļu otro kārtu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otro kārtu svētdien kā pirmā sasniedza Minesotas Timberwolves komanda, kas Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē viesos ar 122:116 (25:26, 31:35, 34:31, 32:24) pieveica Fīniksas Suns vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Timberwolves" bija pārāka ar 4-0.

Svētdienas spēlē 40 punktus uzvarētāju labā guva Entonijs Edvardss, bet 28+10 sakrāja Karls Entonijs Taunss.

Mājiniekus no ceturtā zaudējuma sērijā neglāba arī Devina Bukera 49 gūtie punkti un Kevina Durenta 33 punkti.

"Timberwolves" pirmo kārtu pārvarēja pēc 19 gadu pauzes, kas ir dalīta trešā ilgākā sērijā NBA izslēgšanas spēļu vēsturē. Savukaik ilgāk nācies gaidīt vien Losandželosas "Clippers" (29 sezonas) un Vašingtonas "Wizards" (22 sezonas) līdzjutējiem.

NBA "play off" otrajā kārtā jeb Rietumu konferences pusfinālā "Timberwolves" pretinieki būs pagājušās sezonas čempioni Denveras "Nuggets" vai Losandželosas "Lakers". Šajā sērijā ar 3-1 vadībā atrodas "Nuggets".

Tikmēr zaudējumu svētdien savā laukumā citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla mačā piedzīvoja Dalasas "Mavericks", kas ar 111:116 (16:39, 33:27, 29:16, 33:34) piekāpās Losandželosas "Clippers". Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2.

Pa 33 punktiem katrs svētdienas spēlē viesu labā guva Pols Džordžs un Džeimss Hārdens, bet 13 punkti Ivicas Zubaca rēķinā.

"Mavericks" pie uzvaras tikt nepalīdzēja arī Kairija Ērvinga 40 gūtie punkti un Lukas Dončiča "triple double" - 29 punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle trešdien norisināsies Losandželosā.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Indiānas "Pacers" ar 126:113 (33:33, 34:31, 31:21, 28:28) savā laukumā pārspēja Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Mājinieki šajā mačā realizēja 22 tālmetienus, sasniedzot jaunu kluba rekordu izslēgšanas spēlēs.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 29 punktiem bija Mailzs Tērners, kurš grozā raidīja septiņus no deviņiem trīspunktu metieniem. 24 punktus guva Tairīss Halibērtons, bet 15 - Endrū Nembhārds.

"Bucks" sastāvā, kuriem traumu dēļ nevar palīdzēt Jannis Adetokunbo un Demjens Lilards, rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Brūks Lopess, 25+10 sakrāja Kriss Midltons, bet 20 punktus guva Maliks Bīzlijs. Savukārt Bobijs Portiss guva tikai četrus punktus, jo pēc nospēlētām septiņām minūtēm saņēma divas tehniskās piezīmes un laukumu atstāja.

Sērijas piektā spēle otrdien notiks "Bucks" laukumā.

Vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla mačā Filadelfijas "76ers"savā laukumā ar 92:97 (27:17, 22:30, 27:30, 16:20) piekāpās Ņujorkas "Knicks", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-3.

Neapturams viesu rindās bija Džeilens Bransons, kurš guva 47 punktus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Šī bija Bransona rezultatīvākā "play off" spēle karjerā un jauns "Knicks" spēlētāju rekords izslēgšanas mačos.

Vēl Ogugua Anunobijs uzvarētāju rindās izcēlās ar 16+14, bet rezervists Mailss Makbraids pievienoja 13 punktus.

Mājinieku rindās 27+10 sakrāja Džoels Embīds, 23 punktus guva Tairīss Maksins, bet 19 - Kellijs Ubrē jaunākais.

Šīs sērijas piektā spēle "Knicks" laukumā tiks aizvadīta otrdien.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi