Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 1. novembris
Ikars

Tunča variācijas

Šoreiz abās receptēs ir konservēts tuncis – visnotaļ daudzveidīgi izmantojams. Tunča kārtainie salāti jau ir klasika, bet recepšu variantu ir daudz, tāpēc piedāvāju savu versiju. Savukārt otrā receptē tuncis lieliski iederas aukstajā mērcītē. Pamēģiniet!

Vārīts kartupelis ar tunča un kaperu mērci

Zināms, ka ar visu mizu vārīts vai cepeškrāsnī cepts kartupelis ir veselīgākie veidi, kā kartupeļus pagatavot. Un šāds tupenis ir arī ērti paņemams līdzi uz darbu. Mērcīti savukārt var pārvadāt mazā burciņā un maltītē abus garšīgi savienot.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes (ar visu kartupeļu vārīšanu)

Daudzums: 2 porcijas

Sarežģītības pakāpe: vienkārši

Sastāvdaļas:

  • 2 vidēja izmēra kartupeļi

Mērcei:

  • 1 mazā kārbiņa konservēta tunča
  • 2–3 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. zivju mērces
  • 1 ēd. k. marinētu kaperu
  • sāls un pipari
  • dilles

Zivju mērci iesaku "neapiet" – nelielā daudzumā lietota, tā piešķir ļoti labu garšas noti.

Pagatavošana:

1. Novāra vai izcep cepeškrāsnī kartupeļus ar visu mizu. Atdzesē.

2. Tuncim nolej lieko eļļu vai šķidrumu (ja izmanto savā sulā), liek bļodiņā un saspaida ar dakšiņu.

3. Pievieno tuncim skābo krējumu, citrona sulu, zivju mērci, samaisa. Pēc garšas pievieno sāli, kā arī svaigi maltus melnos piparus. Iemaisa marinētos kaperus.

4. Pārgriež vārītos kartupeļus krusteniski, "atver", lai ir vieta pildījumam, un pārlej ar tunča mērci. Piestāvēs arī svaigas dilles.

 

Kārtainie tunča salāti burciņā

Vienlaikus svaigi un kraukšķīgi, un arī gana sātīgi salāti. Kārtas var mainīt vietām, var arī pievienot vēl kādu citu kārtu, piemēram, konservētus kukurūzas graudus, papriku, sīki sakapātus seleriju kātus – kas nu kuram labāk garšo.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (ja kartupeļi un burkāni jau vārīti)

Daudzums: 1 - 2 porcijas

Sarežģītības pakāpe: patīkama ņemšanās

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels vārīts kartupelis
  • 1 neliels vārīts burkāns
  • 2 ēd. k. konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 mazā kārbiņa konservēta tunča
  • 1 neliels mazsālīts lauku gurķis (var arī svaigu vai marinētu, kā gribas)

Ja vēlas, var pievienot arī plānu kārtiņu sīki sagriezta sarkanā sīpola. 

Mērcītei:

  • 2 tējk. majonēzes
  • 1 ēd. k. tējk. skābā krējuma
  • sāls un pipari
  • mazliet kaperu vai gurķu marinādes garšai un mērces pašķidrināšanai

Pagatavošana:

1. Vārīto kartupeli sarīvē uz rupjās rīves un liek burciņā kā pirmo kārtu. Kā nākamo kārtu liek arī uz rupjās rīves sarīvētu vārīto burkānu.

2. Tad klāj zaļo zirnīšu kārtu.

3. Nolej lieko eļļu vai šķidrumu no konservētā tunča. Saspaida tunci ar dakšiņu un liek burciņā kā nākamo kārtu.

4. Sarīvē mazsālīto gurķi uz rupjās rīves un ber pa virsu visām kārtām.

5. No visām sastāvdaļām samaisa mērcīti un pārlej burciņas saturam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Labrīt!

Pirmajā brīdī šķiet, ka Halovīna mošķi Māras zemē nepārprotami ir ņēmuši virsroku cīņā ar latviskajiem veļiem.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata